Activiteiten

Het Dr. Nassau College is meer dan leren alleen. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen niet alleen kennis opdoen, maar ook ontdekken waar zij goed in zijn en wat ze leuk vinden. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om leerlingen kennis te laten maken met de verscheidenheid aan mogelijkheden om zich op andere terreinen te ontwikkelen.

5.1 Excursies en schoolreizen

Voor alle klassen worden excursies en school reizen georganiseerd. Leerlingen uit de onderbouw gaan bijvoorbeeld een dag naar NEMO of naar Naturalis en Space Expo. In klas 3 staat een cultuurexcursie op het programma tijdens een bezoek aan Amsterdam. En in klas 4 tenslotte gaan zij een hele week naar de Belgische Ardennen om te survivallen.

5.2 Culturele en kunstzinnige vorming

Cultuur is een belangrijk onderdeel van het activiteitenprogramma. Leerlingen bezoeken theatervoorstellingen, musea en films. Ook komen kunstenaars en schrijvers op school om bijvoorbeeld workshops te verzorgen. Leerlingen die graag schrijven kunnen een bijdrage leveren aan de schoolkrant ’t Professortje en leerlingen die graag muziek maken kunnen mee spelen in de schoolband.

5.3 Sportieve evenementen

Sport neemt een belangrijke plaats in op onze school. Naast de wekelijkse lessen lichamelijke opvoeding organiseren wij sportdagen en -toernooien en een module sportoriëntatie. Aan de toernooien doen leerlingen van alle locaties mee. Zo is er een badminton- en voetbaltoernooi, en er wordt fanatiek geschaatst. Onze schaatsploeg doet geregeld mee aan regionale en landelijke wedstrijden. Af en toe organiseren we bijzondere sportieve activiteiten op school, zoals skaten of een dansworkshop. Aan het eind van het schooljaar volgt de atletiekdag.

5.4 Maatschappelijke stage

Vanaf 2011 doen alle leerlingen in het voortgezet onderwijs een maatschappelijke stage. Vrijwilligerswerk is een onmisbaar onderdeel van een goed functionerende samenleving. Het biedt leerlingen de mogelijkheid om te leren organiseren en sociale vaardigheden verder te ontwikkelen. De maatschappelijke stage is een verplicht onderdeel van het examen programma.