Actueel Eindpresentatie aardrijkskunde op locatie

Eindpresentatie aardrijkskunde op locatie

De laatste toets van dit jaar is een geografische praktische opdracht. Kies een bijzondere plek in je woonomgeving waar je iets meer over wilt weten en vraag je af wat deze plek voor een invloed heeft op Beilen en jou.

Na een aantal weken van keuze maken, een logboek en een planboek bijhouden, afspraken maken voor interviews en een verslag inleveren gingen 5 groepjes leerlingen van klas 2d vrijdag  24 juni met hun begeleiders mw Gutjahr en mijnheer Boer on tour in Beilen. Twee maal een ontroerende zeer interessante uitleg op de begraafplaats over het verhaal achter de graven en de ijzeren man. Het maakte veel los en luisteraars raakten onder de indruk. Als gidsen voor de plaatselijke VVV zo goed!

Vervolgens door op de fiets naar Pets Place, het gemeentehuis en de bibliotheek alwaar weer veel interessants en nieuws gehoord werd. Ook mochten we er even een kijkje nemen. De leerlingen uit Hijken en Wijster hadden ook mooie keuzes. Omdat zij verder weg woonden zijn er mooie PowerPoint presentaties gegeven met filmpjes en foto's over deze omgeving en interviews met managers van de voetbalvereniging, het dorpshuis en het AZC in Oranjestad.

Schrijver dezes (mevr. Gutjahr, red.) was enorm trots haar klas! Dat mag de krant wel halen.