Actueel Fantastische afsluiting WarmeTruienWeeek

Fantastische afsluiting WarmeTruienWeeek

Met de gebruikelijke workshops, met de bekendmaking van de opbrengst van de WarmeTruienWeek, met een guitige kerstboodschap en met een warme oliebol, wensten wij elkaar fijne Feestdagen en een heerlijk nieuwjaar.

De keuze was reuze en bij elke aangeboden workshop trof men dan ook gemotiveerde leerlingen en blije docenten. Na twee ronden van anderhalf uur, volgde in het OLC, waar iedereen bij elkaar gekomen was, de bekendmaking van de opbrengsten van de WarmeTruienWeek. Nesta Sikkema kreeg een eervolle vermelding met zijn protestzwembroek, terwijl Deon Petstra met zijn zelfgemaakte lichtjestrui en Jill de Leeuw met haar kerstmanonesie de prijs voor de beste outfit in de wacht sleepten. 

Andere opbrengsten waren serieuzer van aard: doordat de thermostaat van onze school van zondag op maandag terug is geschroefd naar 20 graden en van maandag op dinsdag naar 16 graden, is er maar liefst 246,38 m3 aardgas bespaard. Hierdoor is er 438,55 kg minder CO2 uitgestoten en op die manier 1,31 m2 zeeijs gered. Bovendien heeft het €127,62 minder geld gekost. Dit geld wordt door het Hoofd Financiën van het dr. Nassau College beschikbaar gesteld en aan een goed doel geschonken. Dit goede doel werd ter plekke gekozen door de leerlingen: Vluchtelingenwerk. 

Tot slot lieten docenten van het Dr. Nassau College Beilen hun filmpje zien en kregen alle leerlingen een olieboel en een glaasje drinken.

Een heel vrolijk Kerstfeest en een fantastisch 2017 gewenst namens alle docenten en medewerkers van het Dr. Nassau College Beilen.