Actueel Floor Naber wint film- en schrijfwedstrijd

Floor Naber wint film- en schrijfwedstrijd

Vanmiddag was dan eindelijk de ontknoping van de film- schrijfwedstrijd die onze sectie Nederlands heeft georganiseerd in samenwerking met stichting Dokafix. 

De uitdaging was een verhaal te schrijven over een van de grote maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Niet de 3J's maar de 3D's: duurzaamheid, digitalisering en diversiteit. Uit 120 verhalen zijn eerst 21 verhalen geselecteerd waarvan vier verhalen een eervolle vermelding kregen. Dit waren de verhalen van Floor Naber (3a), Yasmin Rouwkema (3b), Roos Meskers (1b) en Isa Warners (1c). 

Uiteindelijk heeft Floor Naber de wedstrijd gewonnen. Haar verhaal over een meisje dat werkt in een naaiatelier in Bangladesh en een meisje uit Nederland dat een nieuwe broek koopt, heeft een diepe indruk achtergelaten bij de jury. 

En hoe vet, haar verhaal gaat nu daadwerkelijk verfilmd worden. Met mevrouw Vissinga gaat Floor het verhaal ombouwen tot een script. We zijn nog dringend op zoek naar acteurs, dus meld je aan als het je leuk lijkt om een rol te spelen in de film. 

Wij zijn ontzettend trots op de prestaties die onze leerlingen geleverd hebben.