Actueel Girls' Day groot succes

Girls' Day groot succes

Het Dr. Nassau College Beilen en het Vincent van Gogh Beilen hebben dit jaar de handen ineen geslagen om bèta, techniek en IT bij meiden te promoten. Beide scholen hebben gezamenlijk deel genomen aan de landelijke Girls’ Day, een initiatief van VHTO.

In totaal namen 169 meiden van leerjaar 2 en 3 deel aan de activiteiten die vanwege corona online werden georganiseerd. Zo was er een landelijke kick-off met onder andere een live-optreden van Froukje (bekend van ‘Groter dan ik’), een klimaatquiz, een mini-escaperoom en een gezamenlijke aftrap door demissionair minister Van Engelshoven. Vervolgens volgden zij een online presentatie van één van de vele aangesloten bedrijven, zoals TNO Utrecht, ISALA Zwolle, LODE Holding, Universiteit Twente, BAM Utrecht, Ordina Utrecht, LBP Sight en Interxion.

De deelname aan Girls’ Day is één van de activiteiten die onderdeel uitmaken van een ambitieus plan om meer kennis te delen over en interesse te kweken voor technische opleidingen. Zowel het Vincent van Gogh als het Dr. Nassau College zijn aangesloten bij het netwerk van Sterk Techniek Onderwijs Assen-Beilen. Bij dit netwerk zijn ook vele scholen voor primair onderwijs aangesloten, alsmede technische MBO-opleidingen en een grote keur aan bedrijven in de techniek. Samen werken zij aan oplossingen voor het probleem dat er in de regio een groot tekort heerst aan technisch opgeleid personeel. Door in dit geval met name meiden te laten zien dat techniek veel breder is dan wat de meeste mensen denken en ze te laten zien dat techniek juist ook voor vrouwen een goed baanperspectief biedt, worden heersende stigma’s doorbroken en wordt er een reëler beeld van de werkelijkheid geboden.