Actueel Goede prestaties Baankampioenschap SPA

Goede prestaties Baankampioenschap SPA

Tijdens de baankampioenschappen Scholenploegenachtervolging wist onze school met bijna alle teams op het podium te komen. 

Op vrijdag 7 februari jl. was het Dr. Nassau College met 10 teams vertegenwoordigd bij het BaanKampioen ScholenPloegenAchterVolging (SPA) op de schaats op de ijsbaan van Kardinge. De school wist met bijna alle teams op het podium te komen. 8 van de 10 teams hebben zich weten te plaatsen voor het NK die wordt gereden op 25 maart a.s. in Enschede.

Ieder jaar worden op verschillende ijsbanen in Nederland de voorronde georganiseerd voor het NK SPA. Een schaatsevenement georganiseerd voor middelbare scholieren uit het hele land. De kampioenen van de voorrondes mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. De leerlingen komen uit in verschillende categorieën. Leeftijd, geslacht en wel of niet in bezit van een schaatslicentie zijn de bepalende factoren bij de indeling van deze categorieën. De teams worden gevormd door 4 schaatsers waarvan er 3 moeten finishen. De finishtijd van de derde schaatser bepaald de eindtijd. De teams rijden in totaal 2 heats waarna de tijden bij elkaar worden op geteld en zich een klassement vormt.

In onze traditioneel zwart-witte wedstrijdpakken met felgroene en/ of roze mutsen moesten de leerlingen zich meten tegen scholen uit Groningen en Drenthe. In de einduitslag zijn we trots op de resultaten van de teams; vijf 1e plaatsen, twee 2e plaatsen en één 3e plaats. In categorie 1b was het zelfs een één-twee-drie-viertje!

Met dit resultaat zullen 8 teams een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de landelijke finale ScholenPloegenAchtervolging op 25 maart in Enschede.

http://nkspa.nl/wp-content/uploads/2019/02/UitslagSPA080219.pdf