Actueel Klas 1 en 2 op excursie

Klas 1 en 2 op excursie

Op 19 en 20 april gingen klassen 1 en 2 voor het vak BNW op excursie. Klas 1 naar Nemo en klas 2 naar Corpus en Naturalis

Het waren twee prachtige dagen met mooi weer en gemotiveerde leerlingen. Al was het wel even slikken dat de leerlingen in plaats van een reisje naar Walibi nu een educatief programma zouden volgen, gaven de meeste leerlingen aan dat het toch wel erg interessant was. 

Klas 1 bezocht eerst Nemo, waar ze aan de hand van een opdrachtenblad hun weg moesten vinden door Nemo. Ondertussen probeerden zij inspiratie op te doen voor hun eigen onderzoek aan het einde van het schooljaar. Na Nemo volgde een rondvaarttocht over de Amsterdamse grachten waarbij Nina Pothof, bekend coureur, een paar minuten lang de rondvaartboot mocht besturen. Klas 1 sloot af met een korte wandeling van Centraal Station naar de Dam, waarbij natuurlijk de McDonalds en de KFC de absolute hoogtepunten van de dag vormden. 

Klas 2 bezocht eerst Corpus, in Oegstgeest. In groepen van 16 maakten zij een interactieve tocht door het menselijke lichaam, waarbij hun onlangs opgedane kennis over het lichaam nog eens op een andere manier werd gepresenteerd. Na Corpus reed de bus hen naar Naturalis in Leiden, waar de jongens tegen de meisjes streden in een zoektocht naar antwoorden. Uiteindelijk wonnen de meisjes met 141-125. Helaas was het inmiddels al zo laat geworden dat een tripje naar het strand er niet meer in zat, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door een bezoek aan de McDonalds in Joure. De medewerksters keken wel even op toen er een groep van zo'n 90 personen binnenstormde om een bestelling te plaatsen. 

Klik hier voor meer foto's.