Actueel Klas 2D wint survivalclinic

Klas 2D wint survivalclinic

Op 12 april 2017 mocht 2D deelnemen aan een survivalclinic. Zij hadden in een wedstrijd van JOGG de leukste klassenfoto ingestuurd.

JOGG organiseerde afgelopen najaar een wedstrijd: maak de leukste foto van je klas met een bidon water. Klas 2D won deze challenge en mocht 12 april een survivalclinic volgen.

Bekijk hier de foto's.

Hieronder het verslag van Dewy Kruid en Megan May:

 

We zijn op de fiets richting Westerbork gefietst. Toen we aan kwamen bij de survivalbaan stonden de instructeurs ons op te wachten. Ze gingen uitleggen hoe en wat we vandaag gingen doen.

Als eerst moesten we  2 rondjes warm rennen om de baan heen. Vervolgens gingen we allemaal op een rij staan en deden we de warming up, zoals ze bij voetbal ook doen.

Daarna moest je met z’n tweeën bij een touw gaan staan. Ze gingen je dan  uitleggen hoe je gemakkelijk met je voeten een touw kon klem pakken en omhoog kon klimmen, want dit gebruik je veel bij survivallen. Daarna werden er groepjes gedeeld  en  ging je met een instructeur bij een deel van de baan staan. Deze ging je dan proberen, na zoveel minuten draaiden we door en kwam je bij een ander deel van de baan. Nadat je alle banen had gedaan kon je wat drinken pakken, dan ging je wachten op de anderen. Toen iedereen klaar was gingen we apenkooi doen in de baan met tikkers. Je mocht dan de grond niet raken zodra je de grond raakt ben je af maar je was ook af als de tikker je tikte. Na het spel kreeg iedereen nog wat water en gingen de instructeurs vertellen wat zij er van vonden en kreeg je nog wat druiven. Daarna werd er aan ons gevraagd wat wij Dr van vonden. De reacties waren heel positief. De middag was afgelopen en gingen ze afsluiten, je kreeg voor dat je weg ging nog een bidon. We fietsen toen weer terug naar huis. Het was een hele leuke en geslaagde middag!!