Actueel Leerlingen klas 2 ontwerpen posters CJG

Leerlingen klas 2 ontwerpen posters CJG

Het CJG vroeg leerlingen van het dr. Nassau College en CSG Vincent van Gogh om nieuwe posters rond bijvoorbeeld pesten te ontwerpen. Twee van de drie winnende posters zijn gemaakt door leerlingen van onze school.

Op woensdag 22 maart was het zover: de prijsuitreiking van de posterwedstrijd van het CJG. Klas 2ABC van Kunst en Cultuur is gedurende een aantal lessen bezig geweest met een ontwerp voor een poster. Ze werkten hierbij in groepen. Waarvoor kun je terecht bij het CJG? Welk thema zullen we kiezen? Hoe krijgen we dat het beste op beeld? Na het schieten van diverse beelden werd de beste geselecteerd en voorzien van een goede tekst. Vervolgens werd het werk opgestuurd naar de jury en kon het wachten beginnen.

We hebben twee winnaars! Van harte gefeliciteerd! De ontwerpen hangen in school en binnenkort door heel Beilen.

Achtergrond:

Posterwedstrijd CJG Midden-Drenthe Inleiding Het CJG is er voor ouders, kinderen, jongeren én voor mensen die met deze doelgroepen werken (professionals). Kortom, het CJG is er voor iedereen die vragen heeft over opvoeden en opgroeien. Om ervoor te zorgen dat het CJG bij zoveel mogelijk mensen bekend is willen we een nieuwe serie posters laten maken. Met deze posters willen we laten zien dat je bij het CJG terecht kunt met ingewikkelde, maar ook met eenvoudige vragen. Denk bijvoorbeeld aan verliefdheid, pesten, roken of gescheiden ouders. En wie kan er beter over een nieuwe poster meedenken dan de jongeren zelf? Daarom hebben we een posterwedstrijd georganiseerd voor leerlingen van de CSG het Vincent van Gogh en het Dr. Nassaucollege in Beilen. Uit alle ingezonden ontwerpen kiezen we uiteindelijk drie winnende posters. De poster Je mag (graag zelfs!) creatief zijn bij het ontwerpen van een poster. Maar om de posters goed op elkaar aan te laten sluiten, geven we je twee eisen mee waaraan de poster moet voldoen: - Op de poster moet een foto komen te staan. Dit kan een foto zijn van een leerling, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je bent helemaal vrij om daar zelf invulling aan te geven, zolang het onderwerp maar past bij het CJG. - Er moet een pakkende leus op de poster komen te staan. Wil je inspiratie opdoen voor een onderwerp? Kijk dan op onze website: www.cjgmiddendrenthe.nl, op onze Facebook pagina of volg ons op Twitter. Let op! Kies je ervoor om een leerling te fotograferen? In verband met privacy is het belangrijk dat zowel de leerling als zijn/ haar ouders het goed vinden dat deze foto op onze posters wordt gedrukt. De posters worden namelijk in verschillende openbare ruimtes opgehangen (bijv. het politiebureau, de bibliotheek, het consultatiebureau, etc.). Staat er op de winnende poster een leerling herkenbaar afgebeeld? Dan vraagt het CJG zelf ook officieel om toestemming aan de betreffende ouders en leerling. Maar het is goed om hier bij het maken van de poster alvast rekening mee te houden. Bijvoorbeeld door aan je ouders te vragen hoe zij hierover denken. Jury Gert-Jan Bent, wethouder gemeente Midden-Drenthe Ronald Duiven, coördinator CJG Linda Adema, projectleider CJG Harold Kamps, coördinator preventie CJG Carmen Kromosono, communicatie CJG