Actueel Leerlingen O&O winnen juryprijs

Leerlingen O&O winnen juryprijs

Voor een opdracht van Herinneringskamp Westerbork hebben Wesley, Tijs, Jelmer en Arjan uit klas 2 van het Nassaucollege Beilen de juryprijs gewonnen.

Het kamp is elk jaar op zoek naar nieuwe manieren om het museum en kampterrein aantrekkelijker te maken. Eén van de dingen waar ze tegenaan lopen is het feit dat op het kampterrein zelf niet goed te zien is dat er meerdere periodes met verschillende bewoners waren. Dat het in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als doorvoerkamp is bekend, maar na de oorlog is het kamp kort in gebruik geweest als gevangenis voor NSB’ers. Later werd het gebruikt door mariniers en hebben er Molukkers gewoond.

Om meer aandacht te geven aan de verschillende bewoningsperiodes hebben onze leerlingen bedacht om vier uitkijktorens te bouwen op het kamp waar een maquette in geplaatst wordt zodat bezoekers over het kamp kunnen kijken en zien hoe het er in die periode uit heeft gezien.

Door middel van een overtuigende presentatie hebben onze leerlingen de juryprijs gewonnen, inclusief een waardebon voor Bol.com. De jury was vooral te spreken over de uitvoerbaarheid en duidelijke oplossing voor het probleem.