Actueel Lustrum Themaweek Social Media

Lustrum Themaweek Social Media

Tijdens de Themaweek Social Media werken de leerlingen van de CS Vincent van Gogh en het Dr. Nassau College in Beilen aan projecten rondom het veilig gebruik van internet. 

BEILEN - Instagram, Snapchat, Facebook… We kunnen ons geen wereld meer voorstellen zonder social media. En hoewel het ontzettend leuk en handig is, brengt het ook risico’s met zich mee. De kunst is om er verstandig mee om te gaan. Maar hoe doe je dat? Daarover gaat de Themaweek Social Media van 9 t/m 13 oktober die het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), het CS Vincent van Gogh en het Dr. Nassau College in Beilen dit jaar alweer voor de vijfde keer organiseren. Wethouder Gert Jan Bent verzorgt de aftrap van de themaweek door de eerste gastles bij te wonen in jongerencentrum Chill Inn.   

Veilig online

Tijdens de Themaweek Social Media werken de leerlingen van de CS Vincent van Gogh en het Dr. Nassau College in Beilen aan projecten rondom het veilig gebruik van internet. Zo verzorgen het schoolmaatschappelijk werk, jongerenwerk en de politie gastlessen voor de eerstejaars leerlingen, de medewerkers van het CJG en de mentoren praten met de tweedejaars leerlingen over cyberpesten en de derdejaars leerlingen krijgen van Bureau Halt les over het effect van groepsdruk.

 

Lustrum

Dat veilig omgaan met social media een belangrijk onderwerp is, blijkt wel uit het succes van de themaweek in voorgaande jaren. Het is dan ook alweer het vijfde jaar dat het CJG en het voortgezet onderwijs deze week gezamenlijk organiseren. Ter ere van dit vijfjarige jubileum verzorgt wethouder Gert Jan Bent de aftrap van de themaweek door op maandag 9 oktober de eerste gastles bij te wonen in jongerencentrum Chill Inn.