Actueel Samen leren bij BNW

Samen leren bij BNW

In de week van 12-16 maart werkten grote groepen leerlingen samen bij het vak BNW. Dit leverde twee metershoge lichamen op en een 23 meter lange tijdlijn van de geschiedenis van de aarde. 

Klas 1 werkte samen aan een enorme tijdlijn waarbij 2 miljoen jaar geschiedenis van de aarde werd uitgewerkt tot 1 cm tijdlijn. Zo ontstond een 23 meter lange tijdlijn, waarin alle periodes vanaf het ontstaan van de aarde tot aan het heden waren uitgewerkt. Groepjes, willekeurig samengesteld uit leerlingen van 1a, 1b en 1c, hielden zich bezig met het uitwerken van 1 periode of het uitwerken van verschillende bijzondere gebeurtenissen. Samen leverde dit één prachtige tijdlijn op, die nog te bewonderen is tot het einde van de periode. 

Klas 2 is verdeeld in twee groepen: klas 2ab en klas 2d. Beide groepen werkten aan één van de twee metershoge lichamen die in het OLC kwamen te hangen. Elke leerling werd vervolgens ingedeeld in een groepje van 3 personen en had de taak om één orgaan levensecht, maar op schaal te tekenen en op de juiste plek in het lichaam te hangen. Daarnaast plakten de leerlingen informatie over dat orgaan erbij.