Actueel Selfie met Asscher

Selfie met Asscher

Op 29 maart was de redactie van 't Professortje uitgenodigd voor een persconferentie met vice-premier Asscher in Amsterdam.

Op 29 maart gaf minister Asscher een persconferentie over de toekomst van de EU, speciaal voor schoolkrantredactieleden. Dit om jongeren meer te betrekken bij het Nederlandse voorzitterschap van de EU. 

Net als professionele journalisten die de Europese conferenties in Amsterdam verslaan, kwamen de 100 schoolkrantredacteuren per rondvaartboot naar het Europagebouw. Na een rondleiding door het Europagebouw name ze plaats in de zaal waar de grote persconferenties plaatsvinden en konden ze hun vragen stellen over de EU. Maar ook over Asschers dienstauto. Of wat een minister zo’n hele dag doet. Op deze dag voor de scholieren mag een ‘familiefoto’ met Asscher niet ontbreken: een groepsportret waarmee normaal gesproken de ministers hun conferentie afsluiten.

Onze eigen schoolkrant werd vertegenwoordigd door Cato Bijmolt (1A), Isis van der Horst (1A), Patricia Lauffer (1B) en Chiara Schuster (1B). Onder begeleiding van dhr. Van der Aa vertrokken zij per auto naar Amsterdam. Helaas lukte het de meiden niet om de beurt te bemachtigen tijdens de persconferentie om een van de vragen te stellen die zij hadden voorbereid. Patricia Lauffer besloot na afloop van de persconferentie naar Asscher toe te lopen om te vragen of zij een selfie met hem mocht maken, waarbij ze ook meteen de vraag stelde waar ze graag antwoord op wilde. Lef wordt duidelijk beloond!

Meer informatie over de persconferentie.