Actueel Topprestaties schaatsers Dr. Nassau College tijdens ScholenPloegenAchtervolging

Topprestaties schaatsers Dr. Nassau College tijdens ScholenPloegenAchtervolging

Op vrijdag 8 februari wisten alle teams van het Dr. Nassau College het podium te bereiken tijdens het BaanKampioen ScholenPloegenAchterVolging (SPA) op de ijsbaan van Kardinge. 

Op vrijdag 8 februari jl. was het Dr. Nassau College met 8 teams vertegenwoordigd bij het BaanKampioen ScholenPloegenAchterVolging (SPA) op de schaats op de ijsbaan van Kardinge. De school wist met alle teams op het podium te komen. In de categorie 1b, meisjes onder 15 jaar, bestond volledig uit teams van het Dr. Nassau College. Een zogenaamd “clean sweep”. 

Ieder jaar worden op verschillende ijsbanen in Nederland de voorronde georganiseerd voor het NK SPA. Een schaatsevenement georganiseerd voor middelbare scholieren uit het hele land. De kampioenen van de voorrondes mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. De leerlingen komen uit in verschillende categorieën. Leeftijd, geslacht en wel of niet in bezit van een schaatslicentie zijn de bepalende factoren bij de indeling van deze categorieën. De teams worden gevormd door 4 schaatsers waarvan er 3 moeten finishen. De finishtijd van de derde schaatser bepaald de eindtijd. De teams rijden in totaal 2 heats waarna de tijden bij elkaar worden op geteld en zich een klassement vormt.  

In onze traditioneel zwart-witte wedstrijdpakken met dit jaar een nieuwe felgroene muts moesten de leerlingen zich meten tegen scholen uit Groningen, Overijssel en Drenthe. In de einduitslag zijn we trots op de resultaten van de teams; drie 1e plaatsen, twee 2e plaatsen en drie 3e plaatsen.  

Met dit resultaat zullen naar alle waarschijnlijkheid 5 teams een uitnodiging krijgen om deel te nemen aan de landelijke finale ScholenPloegenAchtervolging op 12 maart in Breda.