Ons onderwijsKunst&Cultuur

Cultuur is een belangrijk onderdeel van je algemene ontwikkeling en dus ook van ons onderwijsprogramma. Daarom hebben we in 2013 het vak Kunst en Cultuur ingevoerd. Hiervoor ben je altijd bezig met creatieve opdrachten. De ene keer in een groepje, de andere keer alleen. De ene keer in een ‘normale’ les, de andere keer in een workshop.

 

Ook bezoek je theatervoorstellingen, musea en films en ontmoet je regelmatig kunstenaars en schrijvers op school die workshops komen geven. Door dit alles krijgen kunstzinnige en creatieve talenten alle aanmoediging en ruimte om zich te ontwikkelen.  
 

Wat is het?

Naast alles wat hierboven al genoemd wordt, maak je nader kennis met vakken als muziek, toneel, dans en fotografie.

Voor wie is het?

Welke opleiding je ook doet, je krijgt dit vak in alle klassen.
Waarom hebben we ervoor gekozen? Ons cultuuronderwijs draait er helemaal om jou alle aanmoediging en ruimte te geven voor jouw talenten. We willen met de kunstvakken en het aanbieden van extra kunstdisciplines en -thema’s aansluiten bij jouw leerstijl, interesses en talenten. Bovendien is aandacht voor kunst en cultuur ook belangrijk voor het schoolklimaat. Kunst en cultuur dragen veel bij aan de sfeer binnen een school en aan de manier waarop iedereen met elkaar omgaat