Ons onderwijsSport

Als je van sport houdt, dan kun je bij ons je hart ophalen. Naast de wekelijkse sportlessen zijn er sportdagen en- toernooien. Natuurlijk doen we mee met de Olympic Moves!

Extra sport voor wie dat wil
Als jij graag sport, beweegt en samenwerkt, dan kun je al vanaf klas 1 kiezen voor extra sport. Ook kun je sport (LO2) als examenvak kiezen vanaf klas 3. Dan volg je vijf uren extra sport per week in de bovenbouw. Binnen het vak LO2 staat het bewegen centraal. Je doet kennis en vaardigheden op het gebied van: ‘leren leren’, ‘samen leren”, ‘leren kiezen’ en ‘leren leven’.

Waarom hebben we ervoor gekozen?
Ook met ons sportaanbod willen we aansluiten bij jouw talenten en behoeften. Net als Kunst en Cultuur is ook sport belangrijk voor het schoolklimaat van onze school. Het stimuleert niet alleen je lichamelijke prestaties, maar ook je ‘gewone’ leerprestaties en een goede sfeer op school. Dat alles draagt ook weer bij aan ons doel een gezonde school zijn.

Opleiding combineren met topsport?
Beoefen jij sport op topniveau en wil je dat combineren met een goede schoolopleiding? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je wordt persoonlijk begeleid door je mentor.
Samen met je mentor kijk je wat jij nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan: • aanpassingen in je lesrooster in verband met trainingen of wedstrijden • afspraken op maat als toetsen of huiswerk lastig te combineren zijn met jouw sport • andere faciliteiten die jij nodig hebt om jouw sport met school te combineren
Kom kennismaken met onze school en kijk samen  met onze topsportcoördinator wat voor jou nodig en mogelijk is.