Over onsAanbod

Of je nu mavo, mavo+, havo of atheneum wilt doen, je kunt bij ons terecht. Als je voor de mavo of mavo+ kiest, dan kun je je hele opleiding bij ons  blijven tot en met je eindexamen. Doe je havo of atheneum, dan ga je na je derde leerjaar naar  Assen voor het vervolg. Om die aansluiting met locatie Quintus goed te laten ver lopen, organiseren we  verschillende activiteiten in de eerste jaren bij ons op school waardoor je naadloos kunt overstappen.

Wil je voor een vmbo-opleiding van het Vakcollege kiezen of voor het gymnasium? Dan kun je direct bij de locaties van het Dr. Nassau College in Assen terecht. De Locatie Quintus biedt de gymnasiumopleiding en de Vakcolleges worden verzorgd door locatie Penta.

Mavo

De mavo leidt op tot een studie in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) niveau 4. Je begint al in klas 3 met het examenprogramma dat in jaar 4 afgesloten wordt met het eindexamen. Je examenprogramma volg je binnen een sector. In Beilen kun je kiezen uit de vier sectoren Zorg & Welzijn, Economie, Landbouw en Techniek. Natuurlijk helpen we je bij het kiezen van jouw sector. Vanaf de tweede klas word je heel goed op deze keuze voorbereid.

Mavo met advies ‘kaderberoeps’?

Als je het advies ‘kaderberoeps’ hebt gekregen van de basisschool, maar je wilt toch graag de mavo doen, kom dan overleggen met ons. We voeren dan een intakegesprek met je en als we denken dat het mogelijk is, dan kun je bij ons starten in de mavoklas.

Mavo+

Weet je nu al dat je na de mavo het liefst door wilt stromen naar de havo, dan is mavo+ iets voor jou.  Als het in leerjaar 1 al heel goed gaat, kun je aan het eind daarvan opstromen naar havo. Als het in leerjaar 2  heel goed gaat, kun je aan het eind daarvan naar de havo door.  Als je kiest voor mavo+ betekent dit dat we (nog) meer vaardigheden en inzet van je verwachten. Je volgt een derde vreemde taal (Frans) en je doet extra (verdiepings)opdrachten. Blijk je een goede mavoleerling te zijn, maar nog net niet goed genoeg om al na de eerste of tweede door te gaan naar de havo, dan krijg je  in de tweede, derde en vierde klas extra verbredings- of verdiepingsstof aangeboden, zodat je goed voorbereid wordt op de overstap naar de havo na het behalen van je mavodiploma.

Havo en atheneum

Na de havo kun je door naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) of naar het atheneum. Na het atheneum kun je verder met een studie aan een universiteit. Alle leerlingen in klas 1 van havo en atheneum in Beilen volgen in het eerste leerjaar het vak Onderzoek en Ontwerpen. Dit vak hoort bij het Technasium.
Bij ons kun je de eerste drie klassen van de havo of het atheneum doen. Dit is de eerste fase. Aan het eind van de eerste fase kies je een profiel voor de tweede fase (vanaf klas 4) die je gaat volgen in Assen. Het profiel is de richting waarin jij je specialiseert. Op het Dr. Nassau College kun je een van de volgende profielen kiezen: • Natuur & Techniek • Natuur & Gezondheid • Economie & Maatschappij • Cultuur & Maatschappij

iPad in de klas

We maken ook gebruik van iPads in ons onderwijs. We willen dat elke leerling de extra oefening of juist verdieping krijgt die hij of zij nodig heeft. Dat kan door gebruik van verschillende middelen waaronder ook altijd nog boeken. Door de mix van middelen op maat af te stemmen op elke leerling, is er werkelijk sprake van personalisering van het onderwijs. Dat maakt dat het onderwijs zowel voor jou als voor de docenten aantrekkelijk is en dat leidt tot de beste resultaten.