Over onsLeren met een iPad

Op het Dr. Nassau College leer je niet enkel uit boeken. Je werkt ook op de iPad. We noemen dat blended learning. Hierna kun je lezen waarom wij kiezen voor blended learning en hoe onze iPad regeling werkt.

Waarom je op onze school werkt met een iPad

Het Dr. Nassau College wil het onderwijs verrijken door gebruik te maken van de iPad als extra hulpmiddel in de klas. Naast de docent, het boek en het werkboek, wordt gebruik gemaakt van de iPad. We spreken van “blended learning”. Je bent actiever in de klas, je werkt meer op je eigen tempo en je krijgt onderwijs aangeboden op maat. Wij menen dat wij met dit digitale onderwijs beter aansluiten bij jouw belevingswereld en dat we je hiermee voorbereiden op een maatschappij waar digitalisering en social media niet meer weg te denken zijn. We verwachten dat er in de toekomst minder boeken gebruikt gaan worden.

Onze iPad regeling

Alle eerstejaars leerlingen van alle locaties van het Dr. Nassau College schaffen een iPad aan via school.

 • Jouw ouders schaffen voor jou een iPad naar keuze aan via de geselecteerde leverancier
 • Het Dr. Nassau College regelt 4 jaar lang schades* en onderhoud
 • Het Dr. Nassau College zorgt voor een beschermhoes voor de iPad
 • Het Dr. Nassau College biedt apps aan die noodzakelijk zijn voor het onderwijs
 • Je bent vrij zelf andere apps te kiezen en te downloaden
 • Jouw ouders krijgen een korting van ca. € 128 op de adviesprijs van iPad en hoes
 • Indien je al een iPad (geen iPad 1 of iPad mini) hebt, mag je die natuurlijk ook gebruiken. Het onderhoud en de verzekering worden in dat geval door de ouders zelf geregeld.

* Bij schades wordt een eigen risico bedrag in rekening gebracht. Bij keuze voor een duurdere iPad dan het instapmodel, wordt tot maximaal de waarde van het instapmodel vergoed.
 

Uitreiking van de iPads

Na bestelling op de webshop wordt de iPad thuis afgeleverd. Dit kan dus al voor de zomervakantie zijn!

Afspraken voor het gebruik van de iPad

Welke afspraken gelden als je in de klas/op school een iPad gebruikt?

 • De iPad heb je altijd bij je
 • Je iPad is altijd voorzien van een beschermhoes.
 • Je komt niet aan de iPad van een medeleerling(e) zonder zijn/ haar toestemming
 • Je zorgt ervoor dat de iPad elke dag weer volledig opgeladen is
 • Aan het begin van de les is je iPad uit of op stand- by
 • De docent bepaalt tijdens de les of de iPad gebruikt mag worden en op welke wijze
 • De iPad ligt plat op tafel tijdens gebruik in de lessen tenzij de docent toestemming geeft om deze rechtop te gebruiken
 • Je zorgt dat alle Apps erop staan die verplicht zijn
 • Je bent verplicht om een beveiligingscode in te stellen
 • Je gaat zorgvuldig om met je iPad
 • Het filmen en/of fotograferen met de iPad is alleen toegestaan met toestemming van de docent
 • Het geluid op de iPad staat uit, tenzij de docent anders beslist
 • Je zorgt ervoor dat je altijd oortjes/oordopjes bij je hebt
 • Als je eerder klaar bent in de les met werk dat opgegeven is, worden er alleen spelletjes en / of social media gebruikt als de docent daar toestemming voor geeft (dus ook geen berichten!)
 • Aan het eind van de les gaat de iPad uit (of op stand-by) en stop je deze in je tas
 • Je mag niet met de iPad door de school lopen, dan moet hij in je tas zitten.

Als je ouders via onze school een iPad aanschaffen, wordt er een gebruikersovereenkomst gemaakt. Deze kun je vinden op de website van jouw locatie.

Problemen

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je ergens niet uit komt. Als dat zo is wend je je tot het ICT-servicepunt op jouw locatie. Zij kunnen je verder helpen.

 
Veelgestelde vragen

Wanneer ontvangen wij de brief waarin staat hoe wij een iPad kunnen bestellen?
De brieven worden in de loop van juni verstuurd.

Moet ik direct betalen?
Bij bestelling van een iPad dient u direct het bedrag dat overblijft na aftrek van de couponkorting af te rekenen met Studywise. Bij bestelling van een huur-iPad krijgt u in de eerste week na de zomervakantie van ons het contract thuisgestuurd en een rekening voor de eerste termijn. Het door u ondertekende contract neemt uw zoon of dochter in de eerste schoolweek mee naar school en krijgt tegen inlevering daarvan de iPad.

Ik heb een Android/Windows tablet, mag ik die gebruiken i.p.v. de iPad?
De meeste onderwijskundige apps zijn specifiek ontwikkeld voor de iPad. Het is daarom op dit moment niet toegestaan om met een andere device te werken.

Waarom kiest het dr. Nassau College voor een iPad
Momenteel wordt in het onderwijs het meest gebruik gemaakt van de iPad. Uitgevers houden daar rekening mee bij de ontwikkeling van digitaal onderwijsmateriaal. Overige voordelen van de iPad zijn dat de iPad bijna niet kapot gaat en dat de batterij minimaal een hele dag meegaat.

Moet er borg worden betaald?
Nee er hoeft geen borg betaald te worden. De ouder sluit een gebruikersovereenkomst met de school. In deze overeenkomst staan alle regelingen, plichten en voorwaarden vermeld

Wat houdt "regelt de schades" in?
Het Dr. Nassau College laat bij schades de iPad op haar kosten repareren of (bij total-loss) vervangen tot een maximum van de waarde van het instapmodel van de iPad. Er geldt voor de ouders een eigen risico geldt van € 100 voor het 1e geval. Indien er beschadigingen optreden als gevolg van ondeugdelijk (bijvoorbeeld zonder de verplichte hoes) en onverantwoord (bijvoorbeeld met de iPad gooien of ergens onbeheerd laten liggen) gebruik, komen de reparatie/vervangingskosten volledig voor rekening van de ouder.

Wie betaalt de apps
Op dit moment is wettelijk bepaald dat schoolboeken gratis worden verstrekt. De apps die nodig zijn voor het onderwijs (leerboeken, werkboeken) worden daarom ook betaald door school. Specifieke apps zoals woordenboeken komen wel voor rekening van de ouder.

Mag de leerling een andere beschermhoes aanschaffen?
Ja, mits het een deugdelijke z.g. bumperhoes is. Wanneer er schade ontstaat aan een iPad met een standaardhoes neemt het Dr. Nassau College de schade niet voor zijn rekening.

Wat doet het Dr. Nassau College als een ouder aangeeft het niet te kunnen betalen?
Op iedere locatie zijn reserve iPads aanwezig . De leerling kan deze ’s morgens ophalen en levert deze aan het einde van de dag weer in. Ook bestaat de mogelijkheid om een betalingsregeling te treffen

Wat doet het Dr. Nassau College als de ouder het niet wil betalen?
Op iedere locatie zijn reserve iPads aanwezig. De leerling kan deze ’s morgens ophalen en levert deze aan het einde van de dag weer in.

Hoe kan een leerling het onderwijs volgen als zijn iPad ter reparatie wordt opgestuurd?
Op iedere locatie zijn reserve iPads aanwezig die de leerling tijdelijk kan gebruiken. De persoonlijke instellingen kunnen gekopieerd worden, inclusief de zelf gekochte apps.

Mag ik ook een witte bestellen?
Voor de koop-iPads: ja. Er is een keus uit een witte of zwarte, en er zijn 6 verschillende kleuren hoezen. Voor de huur-iPads: er worden alleen zwarte iPad met zwarte hoezen verhuurd.

Ik heb thuis geen wifi, wat nu?
Thuis geen WLAN: Eenvoudige WLAN-accesspoints zijn al vanaf ca. € 30 te koop, een eenvoudige WLAN-router vanaf € 20. Een WLAN-router met modem is er al vanaf € 50. Dit dient u zelf aan te schaffen. Voor veel onderwijsapps is overigens geen internetverbinding nodig.

Als mijn kind de iPad thuis vergeet?
Dan geldt dezelfde regel als wanneer een leerling een boek is vergeten. In dit geval kan de leerling geen iPad lenen voor een dag.

Wat als de iPad accu leeg is in de loop van de dag?
De leerling is er verantwoordelijk voor dat de accu voldoende is opgeladen voor één dag. Opladen in de klas is bijna onmogelijk doordat de oplaadsnoertjes hiervoor te kort zijn. In de lokalen zijn geen aanvullende oplaadvoorzieningen aanwezig.

Kan er met de iPad geprint worden?
Met de iPad kan op de printers in de school geprint worden.

Als de iPad stuk is krijgt een leerling dan (tijdelijk) een andere?
Op iedere locatie zijn reserve iPads aanwezig die de leerling tijdelijk kan gebruiken. De persoonlijke instellingen kunnen gekopieerd worden, inclusief de zelf gekochte apps

Mogen er privé apps / eigen aanschaf op gezet worden?
De iPad is een persoonlijk apparaat dat naar eigen inzicht kan worden ingericht.